Demetra baca smeće u Toplicu!

2 min čitanja
Demetra baca smeće u Toplicu!
Jeste da se kriju po budžacima, ali ne mogu da se uvek sakriju! Foto:ProkupljePress.com

Na obali reke Toplice, ispod Gvozdenog mosta, putem koji ide do par kuća koje su iza GTPD „Stamenković“ koncesionarsko preduzeće „Demetra RB“ izbacuje smeće koje pokupi dok čisti ulice. Lično ja sam ih videla da to čine,a dokaz tome je i fotografija koju smo uslikali.

I tako sa jedne strane, čiste, sa druge prljaju.

Ovo nije prvi put da su vozial ovog preduzeća primećena kako istovara šut na mestima gde to nije propisano. Jeste da se vešto kriju, po budžacima, ali ne mogu uvek da se sakriju.

Podsetiću vas da je ranije već prijavljeno i policiji i komunalnoj inspekciji da to čine na putu koji vodi do Gradskog bazena. I policija i inspekcija su izlazili na mesto događaja, ali ništa nije dalje učinjeno.

Ranije smo iz „Demetra RB“ čuli da se žale kako nemaju gde da odlažu smeće, jer lokalna samouprava nije predvidela prostor za to, što je istina, ali su po ugovoru obavezujući da na propisan način uklanjaju šut i otpad, a ovo bacanje u reku Toplicu i na njenu obalu, teško da se može nazvati propisnim.

Mi ćemo se obratiti Gradu i inspekciji da vidimo koliko prijava su napisali, kome, mada je Snežana Ilić već dobila ranije odgovor da ni jednu nisu imali u 2023. godini, što je zaista nemoguće, s obzirom da se svakodnevno susrećemo sa kršenjem zakona iz ove oblasti. Da ne govorimo o tome, da prijava može da se uputi mejlom, a da ti mejlovi možda se nikada i ne pročitaju, barem tako tvrde građani, jer nemaju povratne informacije.

Stiglo nam je dosta pritužbi i da se i dalje tome šuta, smeća istovara svakodnevno na bivšoj deponiji Dunek, i to kroz Solunsku, a niko ne reaguje.

Ako svoj posao moraju da rade sudije, tužioci, lekari, prosvetari, policajci, radnici u Leoniju, moraju stvarno i opštinari.