DA SE NE PONOVI, ALI I NE ZABORAVI

2 min čitanja
DA SE NE PONOVI, ALI I NE ZABORAVI
Mihailo Jovanović, ministar informisanja i komunikacija, foto:ProkupljePress.com

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović otvorio je u Prokuplju Izložbu „Ratnici Gvozdenog puka“ i tom prilikom poručio da Srbija ne zaboravlja svoje žrtve i da uvek odaje poštu herojima, negujući sećanje na njihova herojska dela.

-Ovo je dan velike srpske pobede, srpskih heroja. Junaci srpskog naroda su više puta pokazali da sloboda i država se nikada ne prodaju i to su vrednosti za koje ćemo se uvek boriti. Zato i sada kada je Srbija izložena različitim uticajima od spolja,pokazujemo da je i dlaje jaka. Gazimo čvrstim koracima na putu koji su nam trasirali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić- naglasio je ministar Jovanović.

On je još dodao da svi kroz lični primer treba da sledimo put koji je pred nama.

Izložbu je pripremio viši muzejski saradnik Narodnom muzeja „Toplice“ Darko Žarić, koji je ranije napisao i Monografiju „Ratnici Gvozdenog puka“ .

Reč je o Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“ koji se proslavio herojstvom u ratovima od 1912. do 1918. godine i kojeg su Bugari nazvali „Gvozdeni puk“.

Pre ministra Jovanovića okupljeni se obratio gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović, koji je podsetio na herojstvo Toplice i Puka, a zatim i direktorka Narodnog muzeja „Toplice“ Ljiljana Krasić, koja je govorila o samoj izložbi.

Svi su iskoristili priliku da građanima Porkuplja čestitaju Dan državnosti.