BEZ PET HILJADA PORODICA NE MOŽE NA JEDNODNEVNO KUPANJE

1 min čitanja

Kako u Prokuplju ne radi Gradski bazen, a temperature prelaze 40 stepeni, istražili smo koliko je novca potrebno četvoročlanoj porodici da se otisne na jednodnevno rashlađivanje na nekom od okolnih bazena. Uz sve troškove, potrebno vam je barem 5.000 dinara ukoliko želite da se rashladite. U ovu računicu ušle su karte za bazene, gorivo koje vam je potrebno da se odvezete do tamo, kao i najskromniji obrok za celodnevni boravak. Kako je kupovna moć prosečnog Prokupčanina vrlo slaba, onaj ko želi da se kupa, mora da se oprosti od dva dana osnovnih namernica.

Najbliži bazen vam je u Žitorađi i tamo spremite 300 dinara koliko košta jedna karta za odrasle, a za decu preko sedam godina cena karte je 220 dinara. Ove godine Žitorađani, očito računajući na veći priliv prokupčana podigli su cenu ulaznice.

U Akva park Doljevac cena karte za odraslu osobu, ako je celodnevna košta 450 dinara, a za pola dana 300 dinara. Za decu do sedam godina ulaz je besplatan, a deca od 7 do 12 godina plaćaju celodnevnu kartu 300 dinara, a poludnevnu 250 dinara.

Na bazenima u Blacu i Žitorađi rashladićete se ako platite po 200 dinara za odraslu osobu, a nismo uspeli da saznamo koliko je cena za decu.

U Ribarskoj banji na primer je ulaznica za bazen 600 dinara, pa i tamo možete da se otisnete.

Uz gorivo, neko vrlo skromno jelo, sladoled i vodu, spremite 5.000 dinara najmanje za četiri osobe!


0


0

The post BEZ PET HILJADA PORODICA NE MOŽE NA JEDNODNEVNO KUPANJE appeared first on Prokuplje press.