Alo, vi ste oni prevaranti za penzionere?

1 min čitanja
Alo, vi ste oni prevaranti za penzionere?
Famozni prodavci, foto.čitalac

Nakon nekog kraćeg zatišja, opet su se po selima u okolini Prokuplja pojavili prodavci jastuka, jorgana, koji pozivaju penzionere i nude im proizvode, koji zapravo budu najmanje tri puta skuplji od realne cene.

Pored toga što kombi vozilom obilaze sela, oni svoje usluge nude i pozivajući fiksne brojeve telefona.

Kako upozorava jedan građanin, javio se kada je zazvonio fiksni telefon i sa druge starne žice ga je ženski glas pitao da li je penzioner i dodao da nude subvencije i vrlo povoljnu kupovinu na rate.

-Zovu iz Beograda, fiksne telefone u selu u kojem je parkiran kombi iz koga začas istrče ako neko pristane na njihovu ponudu. Zato sam joj rekao:“Alo, vi ste oni što varaju penzionere“ i ona mi je spustila slušalicu- priča Prokupčanin.

On dodaje da je opšte poznato da  su te „subvencije“ debelo naplaćene za proizvode koji ne vrede ni trećinu cene po kojoj se prodaju.

-Želeo sam samo da skrenem pažnju i upozorim sve da ne nasedaju- dodaje naš sagvoornik.

I ranije je bilo sličnih poziva i ponuda, putujućih trgovaca, koji proizvode koje nude mnogostruko naplaćuju. Ciljna grupa im jesu penzioneri, jer su njihova primanja stalna i slabije izlaze, pa i ne znaju kolike su rvednosti određenih proizvoda.