Ako nema bolovanja 177 odsto povećanje bonusa

1 min čitanja
Ako nema bolovanja 177 odsto povećanje bonusa
Piše da su radnici dobro došli! Foto:ProkupljePress.com

Koliko fabrika “Leoni” u Prokuplju ima problema sa izostajanjem radnika pokazuje i nova ponuda menadžmenta. Sada se nudi 177 odsto povećanje bonusa za timove koji ne izostaju.

U obaveštenju piše da se, bonus koji je svega 722 dinara povećava na 2.000 dinara neto onim timovima u kojima radnici ne izostaju sa posla zbog bolovanja. I to neto, kako piše na obaveštenju, koje liči na one akcijske ponude po prodavnicama.

-Frlјaju se procentima ko dragi nam predsednik a ne kažu šta može sa tim povećanjem da se kupi. Menadžment kompanije brine o svojim zaposlenima gde ti isti zaposleni moraju bespogovorno da izvršavaju naređenja za duže radno vreme od 8 sati dnevno, duži prekovremeni rad od 8 sati nedelјno, gde su ostali bez regresa, gde im zaštitne jednokratne rukavice sleduju jedne nedelјno a dobijaju svake druge nedelјe... Šta govori o preduzeću- pita se jedan od radnika prokupačkog “Leonija”.

A da bi se dobio taj bonus, mora svojski da se oznojiš. On će ti se dati, ako tokom čitavog meseca si na poslu, bez dana odsustva.

Ovo je samo jedna od “podsticajnih mera” koje je uveo “Leoni” kako bi podstakao radnike da rade.

Podsećanja radi, ranije su kao podsticajnu meru uveli 1.000 dinara na kafematu, ali izgleda da to nije mnogo urodilo plodom.

Najvažnije pitanje je u čemu menadžment “Leonija” greši, pa mora da naknadno stimuliše svoje radnike za rad?

I da li sve ovo zna direktor u Nemačkoj?