30. NIŠVIL sredinom avgusta

1 min čitanja
30. NIŠVIL sredinom avgusta
Karte već u prodaji! Foto:printscreen

Ovogodišnji “Nišvil jazz festival” kao tradicionalna muzička manisfestacija u Nišu održaće se od 15. do 18 agusta u niškoj Tvrđavi. Ovo je 30. put da se organizuje.  Organizator najavljuje bogat ne samo muzički, već uopšteno kulturni program koji će trajati desetak dana, a centralno su događaji rezervisani od 15. do 18. avgusta.

Ivan Blagojević, direktor “Nišvila” kaže da su uspeli da održe manifestaciju, bez obzira na finansijske uslove, te da “Nišvil” ostaje u Nišu.

-Planirano je 150 koncerta, a ukupno će biti 300 događaja u tim danima. Pored koncerata, biće i izložbii, filmskim projekcija, pozorišnih predstava, književnih večeri, tako da se slobodno može reći da je broj događaja tri stotine. Biće hiljadu izvođača i 17 bina- objašnjava Blagojević.

Dodaje da i dalje odolevaju finansijskim nevoljama, a da je obećano će se iz budžeta Grada Niša sa 40 odsto finansirati ovaj festival.

Sama organizacija festival košta 90 miliona dinara, što je najminimalnije, s obzirom da su posebno cene izvođača drastično skočile.

 

                                         KRENULA PRODAJA KARATA

 Promo cena kompleta za glavni festivalski program za 25 koncerata u centralnom festivalskom prostoru (Earth & Sky stage) iznosi 2.500 dinara za parter i bočne tribine, a ova cena važiće samo za prvih 500 kompleta ulaznica!