У ПОРТИ ПОСАЂЕНЕ ТУЈЕ

1 min čitanja
У ПОРТИ ПОСАЂЕНЕ ТУЈЕ
Učesnici akcije, foto:Nenad Gizdavić

Fondacija „Ane i Vlade Divca“ finansirala je kupovinu 75 tuja, koje su tokom prepodneva posađene u porti prokupačke crkve Svetog Velikomučenika Prokopija. U sadnji su učestvovali i građani, kao i učenici Poljopreivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ .

Kako kaže Ivan Apostolović, ispred Fondacije “Ana i Vlade Divac” želja je bila da se ulepša prostor, onemogući građanima da se parkiraju na ovom prostoru i tako poveća bezbednost pre svega dece koja dolaze.

-Istovremeno smo imali nameru i da oplemenimo grad. Hvala pre svega Fondaciji „Ane i Vlade Divca“ koji su podržali naš projekat, kao i svim današnjim učesicima akcije sadnje- kazao je Apostolović.

Profesor Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ Slobodan Krsmanović kaže da su u školi čuli za akciju putem medija, te da su odlučili da se priključe.

-Svi učenici, su želeli da učestvuju, a došlo je njih petnaest. Zaista smo presrećni što smo pomogli crkvenoj opštini. Ovo je dobra akcija za čitav grad. I nadalje kada bude bilo potrebno, učestvovaćemo u svim akcijama crkve- naglasio je Krsmanović.

Tuje su dopremljene iz rasadnika u okolini Kruševca i u prvih meseci potrebna je malo veća nega, ali kasnije ne.

Reportažu o sadnji možete pogledati ovde:

Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu. Svih 75 tuja zasađeno je duž popločanog puta koji vodi do porte našeg hrama. Sadnjom smaragdnih tuja oplemenili smo park, i dali primer kako se vodi briga i ulepšavaju zelene površine, kao i prostor oko našeg hrama – rekao je za ProkupljePress.com ispred crkvenog odbora crkve Svetog Prokopija Nenad Gizdavić, koji je načinio video snimak i fotografije mobe.

Унеси