Naravno da je prodajni asortiman važan, ali nije uvek presudan za to koju ćemo prodavnicu da odaberemo pri kupovini svakodnevnih prehrabrembenih proizvoda. Zato, evo koristim priliku da istaknem da je u Gariću prodavnica „Neven“ omiljena trgovima, samo zbog trgovaca koje u njoj rade. Tako na primer ja, živim u Liparskoj ulici i bliže su mi neke druge trgovine, ali kupujem u ovoj i to samo zbog njih.

I nije to samo slučaj sa mnom, već i sa dobrim delom mog komšiluka i ostalih stanovnika ovog velikog naselja.

Uvek nasmejane, spremne da pomognu u izboru, raspoložene za neobavezno ćaskanje trgovci su u njoj milina. U godinama koje su za nama, nikada ih nisam videla nervozne, agresivne i napete, što nije slučaj sa drugim prodavnicama.

Kako čini mi se, prilično dugo rade u ovoj trgovini, znaju potrebe i navike svojih mušterija i često samo zbog jedne se nabavlja određena roba. Nije im teško da strpljivo sačekaju neodlučne, ponude i objasne proizvod i ukažu zbog čega je dobar, a najviše su miljenice kraja, zbog svoje veselosti.

Sigurno da njima nije svaki dan divan dan, ali eto, trude se i to uspešno, da kupci ne primete njihov umor, nervozu ili trenutno neraspoloženje. To su dakle pravi profesionalci, dame, koje stignu i da budu majke, žene, sestre, a i da nas svakoga dana dočekaju, usluže i pomognu nam da se osećamo prijatno, kada uđemo. Nije to lako, verujte mi znam, jer i ja radim sa ljudima, a sa njima je najteže raditi.

Zato, evo, čitale ono ovo ili ne, javno ih pohvaljujem!

I ovo nije reklama, da se odmah zna, jer se reklama plaća. Ovo je primer kako treba raditi sa ljudima!

Predložite i Vi koga da pohalimo iz bašeg komšiluka!

 

                                    Znam za neke ružne situcije

 

Možda me je jedna neprijatna situacija od ranije u jednoj drugoj prodavnici navela da ovo napišem....

Bilo je to pre tri godine. Ušla sam u jednu, blizu mesta gde živim. Ispred mene je bila starija gospođa, koju je radnica u startu počela da vređa. Na kraju je starija gospođa počela da plaće. Toliko mi je bilo neprijatno da sam reagovala i više nikad evo ima tri godine nisam ušla u tu prodavnicu!